Kulinarna misja

Na specjały kuchni śródziemnomorskiej, wzbogacone tradycyjnymi polskimi smakami, zaprasza Marcin Suchenek – szef kuchni w restauracji Venti-Tre w hotelu Regent w Warszawie. Kulinarną pasję łączy z ekologią, zdrowym stylem życia i promocją tego, co najlepsze w naszej kuchni. 

Marcin Suchenek pochodzi z rodziny o bogatych tradycjach gastronomicznych. Trzej jego stryjowie są związani z branżą, podobnie jak starszy brat Dariusz, który jest cukiernikiem. Właśnie biorąc przykład z brata, Marcin Suchenek – jako młody chłopak – zdecydował się na szkołę gastronomiczną i nigdy nie żałował tego wyboru. Uczęszczał do znanej warszawskiej szkoły przy ul. Poznańskiej, a następnie ukończył studia menadżerskie, kierunek: hotelarstwo i gastronomia. Podczas szkolnych praktyk trafił do hotelu Sheraton, co miało znaczący wpływ na jego przyszłą karierę gastronomiczną. Poznał wówczas Kurta Schellera i wielu innych zagranicznych szefów kuchni, którzy stali się jego mentorami. W Sheratonie pan Marcin zetknął się z kuchnią na najwyższym poziomie, uczestniczył w przygotowywaniu prestiżowych bankietów i cateringów, przyswoił sobie bezcenne zasady i standardy pracy, pozwalające na niezawodne funkcjonowanie każdej kuchni. Taka solidna baza zawodowa procentuje potem przez całe życie. 

Cały artykuł dostępny na stronie www.sigma-not.pl