H&R System

Kelner - doradca kulinarny
Map
Cała Polska
Szanowni Państwo,
Miło mi przedstawić Państwu szkolenie pt. Kelner - doradcą kulinarnym. Jak więcej sprzedawać i jak zarabiać wiecej tip-ów? Szkolenie ukierunkowane jest na rozwój umiejętności praktycznych. Podczas szkolenia uczymy się wykorzystywania show w procesie obsługi, skupiania uwagi Gości 
i zdobywania ich zaufania, a co za tym idzie - pokazuje „jak zarabiać więcej tip"ów?".
Jestem praktykiem z 20 - sto letnim stażem. Moja droga zawodowa prowadziła od „zmywaka”, przez kuchnię, pracę kelnera aż do kierownika i menedżera restauracji. Od 2004 r prowadzę własną firmę zajmującą się outsourcingiem pracowniczym, doradztwem oraz szkoleniami. Od 2006 roku zajmuję się głównie prowadzeniem szkoleń z zakresu sugestywnej sprzedaży, profesjonalnej obsługi kelnerskiej oraz kształceniem umiejętności menedżerskich. Dla właścicieli i menedżerów restauracji prowadzę autorskie szkolenia oparte na własnym doświadczeniu i wiedzy autorytetów w dziedzinie zarządzania takich jak: Wojciech Haman, Jerzy Gut, Eric Berne, Milton Erickson, Robert Cialdini, Marii Król- Fijewska,
Piotra Fijewski, dr. Ken-a Blanchard, Lee Iacocca i Stephena Covey. 
Moim celem jest wspieranie osób pracujących w branży HoReCa, w której się specjalizuję. Moje szkolenia dedykuję zarówno osobom początkującym jak i doświadczonym w branży gastronomicznej. Prowadzę szkolenia dla pracowników z lokali typu fast casual, caual dinning, premium i top premium.
Tam gdzie ważne jest budowanie relacji Goście – Personel - jestem do dyspozycji.
 
 
 
Szkolenie ukierunkowane jest na rozwój umiejętności praktycznych.  Podczas szkolenia uczymy się wykorzystywania show w procesie obsługi, skupiania uwagi Gości i zdobywania ich zaufania, a co za tym idzie - pokazuje „jak zarabiać więcej tip"ów?".
Korzyści dla uczestnika:
 - zdobycie umiejętności zarabiania więcej tip"ów
 - zwiększenie motywacji, poprzez budowanie własnej wartości i zachęcenie do lepszej pracy przy obsłudze Gości  
 - wypracowanie prawidłowego zachowania w trakcie obsługi różnych typów Gości                                    
Metody szkoleniowe: wykłady, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”.
 
Podczas szkolenia:
1. Jak robić stoły kiedy na sali jest tabaka ?
2. Jak robić Gości żeby się nie odbijali ?
3. Jak sprzedawać, żeby duże grupy a"la carte nie zamawiały przeglądu karty?
4. Jak zrobić pojedynka, parkę, biznes i innych żeby zostawili tipa?
5. Jak obsługiwać Włochów, Francuzów tak aby zostawili napiwek?
6. Co robić kiedy kuchnia stoi w korku?
7. Co robić kiedy Goście się topią?
8. Jak sprzedawać kiedy jest echo w szklance?
9. Co zrobić  kiedy stół jest spalony?
10. Jak sprzedawać bez słów polecam, proponuję, oferuję?
11. Jak sprzedawać aperitify, digestive, wino?
12. Jak przygotować dekantację szokową i więcej sprzedawać win?
13.DigestiveShow przy stole
14. Ogień na stole
 - kawy flambirowane IrishCoffee, RussianCoffee, FrenchCoffee
 - scyzor
 
Cena usługi
Szkolenie sprzedażowe 1 dniowe :
PROMOCJA Cena: 260 zł brutto od osoby.
 
Cena obejmuje:
Koszt przygotowania i wydrukowania materiałów szkoleniowych, 
certyfikat ukończenia szkolenia, uwzględniający informacje o programie zajęć.
Przerwy kawowe i obiad
 
Gwarancja H&R System 100% skuteczności
Osobom niezadowolonym z warsztatów zwracam całą kwotę za szkolenie!
Uczestnik zachowuje dostęp do wszystkich materiałów, które otrzymał na szkoleniu oraz do wszystkich gratisów
 
Obszary doradztwa i szkoleń:
profesjonalna obsługa kelnerska w restauracji, na przyjęciach, podczas imprez protokolarnych,
techniki sprzedaży, efektywna sprzedaż,
rozwiązywanie reklamacji,
kształcenie kompetencji menedżerskich
 

Firma H&R System Rafał Pasenik została wpisana do rejestru instytucji szkoleniowych pod numerem ewidencyjnym 2.14/00325/2009

Aleja Spacerowa 25, 05-825 Książenice, tel.501 586 482

Rafał Pasenik – trener biznesu ds. HoReCa

biuro@hr-system.pl

www.hr-system.pl