Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika

Kelner - Mistrz Sztuki Kelnerstwa
Map
Cala Polska

KELNER - MISTRZ SZTUKI KELNERSTWA 
(szkolenie 2 dniowe dla grupy min. 25 os.)

Cena: 180 zł od osoby

Szkolenie oparte jest na ogólnych standardach obsługi gości, uczy praktycznego przygotowania do pracy na Sali Restauracyjnej, zachowania, etykiety, czystości i techniki.
Prezentuje zastosowanie podstawowe utenzyliów kelnerskich (zastawa stołowa) – bielizna, sztućce, szkło, porcelana.
Tematy uzupełniają nową podstawę programową.
 

Grafik szkolenia:

8.00-9.30 – wykłady
9.30 -9.45 - przerwa
9.45-11.15 - ćwiczenia praktyczne
11.15-11.30 - przerwa
11.30-13.00 - ćwiczenia praktyczne

Tematy szkolenia:

  • Pozdrawianie gości 
  • Tytulatury – Tytułowanie 
  • Wskazanie miejsca 
  • Zadawanie pytań 
  • Polecanie napojów  
  • Polecanie potraw 
  • Porządek dań 
  • Zasady grzeczności w trakcie usługiwania ,
  • Usprawiedliwienie w sytuacji kelnerskich uchybień 
  • Zewnętrzny wygląd kelnera 
  • Higiena i pielęgnacja rąk, ust i stóp 
  • Rozmowy i konwersacje 
  • Pierwszoplanowa postawa – I CAN, FOLLOW ME  
  • Wejście do zamkniętych pokoi lub sal 
  • Napiwek 
  • Zachowanie kelnera w sytuacjach kłótni lub sporu 
  • Znalezione przedmioty i inne rzeczy 
  • Podawanie gazet
  • Gość opuszcza restaurację
  • Sprzątanie stołu
  • Zachowanie kelnera w pustej restauracji
  • Używanie serwety kelnerskiej -,,hantlik’’
  • Trzymanie i noszenie utenzyliów kelnerskich
  • Szkło konsumpcyjne restauracyjne: Garnitur szkła kelnera
  • Szkło konsumpcyjne restauracyjne: Garnitur szkła barmana
  • Szkło konsumpcyjne restauracyjne: Garnitur szkła baristy
  • Szkło konsumpcyjne restauracyjne: Garnitur szkła sommeliera
  • Szkło konsumpcyjne restauracyjne: Garnitur szkła hydrosommeliera
  • Uniformy kelnerskie 
  • Cechy osobowe kelnera
  • Charakterystyka pracy kelnera/kelnerki oparta na podstawie programowej kształcenia - opis zawodu
  • Zakres obowiązków pracownika/kelnera w restauracji hotelowej od trzech do pięciu gwiazdek
  • Zakres obowiązków pracodawcy w restauracji hotelowej od trzech do pięciu gwiazdek
  • Wymagania pracodawcy w stosunku do kelnera 

 

KURS KOŃCZY SIĘ TESTEM SPRAWDZAJACYM ORAZ ROZDANIEM CERTYFIKATÓW UKOŃCZENIA KURSU, (CERTYFIKAT W J.ANGIELSKIM PO DOPŁACIE 50 ZŁ). 
AKADEMIA KELNERSKA CERTYFIKATEM JAKOŚCI POTWIERDZA ZAANGAŻOWANIE SZKOŁY.
 
Kontakt: