Moja Consulting

Kurs system HACCP w gastronomii
Map
Cala Polska

Kurs system HACCP w gastronomii

(czas trwania: 6 godzin)

Dlaczego warto być na tym kursie:

Szkolenie umożliwia nabycie praktycznej wiedzy z wdrożenia i utrzymania systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym – dowiesz się, w jaki sposób, przy ograniczeniu do minimum kosztów własnych wprowadzić system HACCP w swoim lokalu.

Szkolenie zakończone wydaniem zaświadczenia, wymaganego prawnie przez sanepid. 

Program:

1. PODSTAWY PRAWNE I TERMINOLOGIA

  • Podstawy wdrożenia GMP, GHP i HACCP w prawodawstwie polskim i europejskim
  • Definicje i terminologia GMP GHP i HACCP

2. WYMAGANIA DLA GMP I GHP

  • Lokalizacja i otoczenie zakładu
  • Maszyny i urządzenia
  • Procesy mycia i dezynfekcji
  • Zaopatrzenie w wodę
  • Kontrola odpadów
  • Zabezpieczenie przed szkodnikami
  • Higiena personelu
  • Szkolenie personelu

3. TWORZENIE DOKUMENTACJI HACCP – PRAKTYCZNE ĆWICZENIA NA PRZYKŁADOWEJ DOKUMENTACJI

  • Analiza zagrożeń 
  • Identyfikacja zagrożeń 
  • Wyznaczanie wartości krytycznych 
  • Monitorowanie i działania korygujące 
  • Metody i sposoby skutecznego audytu wewnętrznego

4. KONTROLA SANITARNA W LOKALU GASTRONOMICZNYM

  • Punkty kontrolowane przez sanepid w zakładzie gastronomicznym
  • Co powinna zawierać pełna dokumentacja zakładu gastronomicznego
  • Jak prowadzić i wypełniać codzienną dokumentację w lokalu gastronomicznym
  • Personel gastronomiczny – jak spełnić wymogi obowiązkowych szkoleń przy ograniczeniu kosztów własnych

 

DODATKOWE KORZYŚCI

Trener jest do dyspozycji uczestników w trakcie szkolenia w zakresie odpowiedzi na pytania dotyczące konkretnych problemów z zakresu bezpieczeństwa produkcji żywności oraz przygotowania do kontroli sanepid w zakładzie

CZAS TRWANIA: 1 dzień (6 godzin)
CENA: 297 PLN netto / osoba

Najbliższe terminy znajdziesz tutaj!

Dlaczego my?

  • Specjalizacją naszej firmy jest gastronomia, dzięki czemu oferujemy aktualną i praktyczną wiedzę, popartą szerokim doświadczeniem i realnymi przykładami.

  • Jesteśmy elastyczni i oferujemy bezpośredni kontakt z naszymi klientami. Rozumiemy, że każda osoba czy firma ma specyficzne potrzeby i staramy się zawsze dostosowywać naszą ofertę do konkretnych sytuacji biznesowych.

  • Szkolenia prowadzi Jan Marek Mołoniewicz (MBA) praktyk z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w zarządzaniu lokalami gastronomicznymi, także dużymi sieciami restauracji. Swoją wiedzę opiera na pracy w kraju jak i za granicą najpierw w międzynarodowych korporacjach gastronomicznych, następnie jako doradca i ekspert rynku gastronomicznego. Pisze książki o tematyce gastronomicznej, artykuły do prasy branżowej, jest jurorem w konkursach branżowych oraz wykładowcą wyższych uczelni. W ostatnich latach przeszkolił ponad 3000 osób z setek firm gastronomicznych. Ostatnio wydał książkę pt. „Ciemna Strona Gastronomii – jak skutecznie przeciwdziałać nieuczciwości pracowników”. Więcej informacji oraz referencje można znaleźć na stronie http://www.moja-gastronomia.com/

Aby zgłosić chęć uczestnictwa w szkoleniu bądź zasięgnąć więcej informacji, zadzwoń lub napisz:

Jan Marek Mołoniewicz tel. +48 698 894 474 (doradztwo@moja-gastronomia.com)

Aleksander Mołoniewicz tel. +48 534 124 789 (a.moloniewicz@moja-gastronomia.com)

Z chęcią odpowiemy osobiście na wszystkie pytania.