Moja Consulting

Profesjonalny menedżer Gastronomii
Map
Cała Polska

Kurs - Profesjonalny Menedżer Gastronomii

 (3 dni) (uwaga: trwają zapisy na szkolenie)

Dlaczego warto być na tym kursie:

Uczestnicząc w kursie poznasz m.in. tajniki zarządzania personelem – jak skutecznie rekrutować, szkolić i motywować; dowiesz się jakie są sprawdzone zasady kontroli kosztów i zarządzania sprzedażą, a także – jak bronić się przed nieuczciwością w pracy. 

Program:

  • Kontrola kosztów – rachunkowość zarządcza – 5 godzin
    • Zarządzanie kosztami operacyjnymi
    • Zarządzanie kosztami personelu
    • Zarządzanie kosztami sprzedaży (surowca) 
  • Zarządzanie sprzedażą – 2 godziny
    • Techniki cenowe
    • Zastosowanie tabeli bostońskiej do analizy sprzedaży
  • Zarządzanie personelem – 8 godzin
    • Rekrutacja i selekcja
    • Wprowadzenie na stanowisko pracy
    • Szkolenie, rozwój pracownika
    • Praca zespołowa i przywództwo
    • Motywowanie
    • Zarządzanie poprzez cele
    • Nowoczesne techniki płacowe
  • Zapobieganie stratom finansowym i materialnym w lokalu gastronomicznym – 3 godziny
    • Sytuacje, które sprzyjają nieuczciwości
    • Jakie problemy powoduje nieuczciwość pracownicza?
    • Metody kradzieży
    • Symptomy kradzieży
    • Działania zapobiegawcze
    • Postępowanie w przypadku wykrycia kradzieży

W ramach szkolenia realizowane są ćwiczenia - scenki, które są nagrywane na kamerę video a następnie odtwarzane i omawiane

CZAS TRWANIA: 3 dni (18 godzin)
CENA: 995 PLN netto / osoba

Najbliższe terminy kursu znajdziesz na tutaj!

Dlaczego my?

Specjalizacją naszej firmy jest gastronomia, dzięki czemu oferujemy aktualną i praktyczną wiedzę, popartą szerokim doświadczeniem i realnymi przykładami.

Jesteśmy elastyczni i oferujemy bezpośredni kontakt z naszymi klientami. Rozumiemy, że każda osoba czy firma ma specyficzne potrzeby i staramy się zawsze dostosowywać naszą ofertę do konkretnych sytuacji biznesowych.

Szkolenia prowadzi Jan Marek Mołoniewicz (MBA) praktyk z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w zarządzaniu lokalami gastronomicznymi, także dużymi sieciami restauracji. Swoją wiedzę opiera na pracy w kraju jak i za granicą najpierw w międzynarodowych korporacjach gastronomicznych, następnie jako doradca i ekspert rynku gastronomicznego. Pisze książki o tematyce gastronomicznej, artykuły do prasy branżowej, jest jurorem w konkursach branżowych oraz wykładowcą wyższych uczelni. W ostatnich latach przeszkolił ponad 3000 osób z setek firm gastronomicznych. Ostatnio wydał książkę pt. „Ciemna Strona Gastronomii – jak skutecznie przeciwdziałać nieuczciwości pracowników”. 

Szczegóły kursu i ceny znajdziesz na: http://moja-gastronomia.com/szkolenia/

Jeśli wolisz, zadzwoń lub napisz:

Jan Marek Mołoniewicz tel. +48 698 894 474 (doradztwo@moja-gastronomia.com)

Aleksander Mołoniewicz tel. +48 534 124 789 (a.moloniewicz@moja-gastronomia.com)

Z chęcią odpowiemy osobiście na wszystkie pytania.