Amazon daje pracę sommelierom

Zatrudnieni przez Amazon eksperci będą doradzać klientom na temat najlepszych win dla domu lub tych najbardziej odpowiednich jako prezent...

CV - jak je poprawnie napisać?

Przygotowanie dokumentu, który tak naprawdę będzie nas reprezentował i świadczył o nas samych stanie się łatwiejsze jeśli zastosujemy kilka...

Jak zarządzać personelem w restauracji?

Żeby zarabiać, wyrobić sobie dobrą opinię i utrzymać się na rynku niezbędni są ludzie, którzy będą tworzyć miejsce i atmosferę...

Praca w gastronomii - czy łatwo ją znaleźć?

W sezonie letnim podejmujących pracę w gastronomii jest najwięcej, ale to wcale nie oznacza, że wzrasta liczba osób zatrudnionych na podstawie...

"Ty, ile tu da się miesięcznie skubnąć?"

Po wielu latach zbierania doświadczenia w tej branży nie wierzę w sytuację, w której wszyscy pracownicy są na 100 proc. uczciwi...

Bądź fair wobec pracowników. Opłaci się!

Kiedy pracodawca wyrzuca kilka osób z pracy „bo kradną”, to czy zastanawia się czasem dlaczego tak się dzieje, dlaczego...

Święta od gastronomicznego zaplecza

Każdy, kto pracował w gastronomii w okresie świątecznym, dobrze wie jak ciężka i męcząca to praca. Dla wielu najważniejszy jest jednak...

Dlaczego pracownicy są nieuczciwi?

Co powoduje, że sumienie wielu pracowników pozwala im na okradanie pracodawcy? Co sprawia, że zdeterminowani pracodawcy...

Restauratorzy nie chcą szkolić pracowników?

Na pytanie, dlaczego nie chce szkolić personelu, restaurator odpowie: bo to kosztuje...

Kelnerzy podsumowują sezon letni 2014

W sezonie wakacyjnym kelnerzy i barmani z napiwków potrafią uzbierać drugą pensję. Jak było w tym roku?

Strony

Subskrybuj RSS - praca