CV - jak je poprawnie napisać?

Przygotowanie dokumentu, który tak naprawdę będzie nas reprezentował i świadczył o nas samych stanie się łatwiejsze jeśli zastosujemy kilka...

Impertynencka obsługa i najlepsze burgery!

Najlepsze hot dogi i burgery, a przy okazji najgorszy serwis w mieście, a być może i w całej Ameryce...

Jak zarządzać personelem w restauracji?

Żeby zarabiać, wyrobić sobie dobrą opinię i utrzymać się na rynku niezbędni są ludzie, którzy będą tworzyć miejsce i atmosferę...

Mobilna strona restauracji to dziś konieczność!

Sprawa mobilności witryn jest o tyle ważna, że w przyszłości Google może nie pokazywać stron niedostosowanych do urządzeń przenośnych...

Książeczka sanepidu - potrzebna czy nie?

Książeczka zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych jeszcze przed kilkoma laty była dokumentem wymaganym...

Święta od gastronomicznego zaplecza

Każdy, kto pracował w gastronomii w okresie świątecznym, dobrze wie jak ciężka i męcząca to praca. Dla wielu najważniejszy jest jednak...

Kelnerzy podsumowują sezon letni 2014

W sezonie wakacyjnym kelnerzy i barmani z napiwków potrafią uzbierać drugą pensję. Jak było w tym roku?

Praca za napiwki. Czy to się opłaca?

Często słyszy się, że osoby pracujące w gastronomii wcale nie zarabiają tak źle w porównaniu do innych pracujących...

Napiwki - przymus, nagroda czy konieczność?

Polacy w wielu sytuacjach nie są skłonni nagradzać personelu napiwkami. I nie jest ważne czy byli zadowoleni z obsługi, czy też nie...

Sanepid - zmora czy narzędzie kontroli?

Inspektorzy sanepidu mogą poddać kontroli każdy punkt gastronomiczny. Pytanie, czy diabeł jest taki straszny jak go malują?
Subskrybuj RSS - restauracja